Laserrostborttagning, borttagning av smutsfläckar

Laserrostborttagning - Handhållen laserrengöringsmaskin är innovativa verktyg som används för rostborttagning och ytrengöring

Handhållen laserrengöringsmaskin är innovativa verktyg som används för rostborttagning och ytrengöring. De använder fiberlaserteknik för att ta bort rost, oxider, föroreningar och beläggningar från olika ytor utan starka kemikalier eller slipmedel. Denna handhållna laserborttagningsmaskin för rost används ofta i industrier som tillverkning av mekaniska delar, bilindustri, konstruktion och restaurering av kulturminnen.

 1. Bärbarhet: Dessa maskiner är designade för att vara kompakta och lätta, vilket möjliggör enkel manövrerbarhet och användning i trånga utrymmen eller på oregelbundet formade ytor.
 2. Precision: Fiberlasrar erbjuder hög precision och kontroll, vilket möjliggör selektiv rengöring utan att skada det underliggande materialet. Detta gör dem idealiska för ömtåliga eller känsliga ytor.
 3. Mångsidighet: Handhållna fiberlaserrengöringsmaskiner kan användas på ett brett utbud av material, inklusive metall, plast, keramik, kompositer och mer. De är effektiva för rostborttagning, färgborttagning, avfettning och ytbehandling.
 4. Beröringsfri rengöring: Laserstrålen tar bort föroreningarna från ytan utan att fysiskt röra den, vilket minimerar risken för repor, slitage eller skador som vanligtvis förknippas med traditionella rengöringsmetoder.
 5. Miljövänligt: Till skillnad från kemiska rengöringsprocesser är fiberlaserrengöring en miljövänlig lösning eftersom den inte genererar farligt avfall eller föroreningar.
 6. Effektivitet och hastighet: Fiberlaserrengöring är en snabb process som kan ta bort rost och föroreningar effektivt, vilket ökar produktiviteten och minskar stilleståndstiden.
 7. Användarvänlig drift: Handhållna fiberlaserrengöringsmaskiner är vanligtvis utrustade med användarvänliga gränssnitt och kontroller, vilket gör dem lätta att använda och justera för olika rengöringskrav.

Funktioner hos handhållet lasersystem för rostborttagning:

Bred materialtillämpbarhet, flexibel och effektiv gäller i olika industriella scenarier.
Handhållet laserrengöringshuvud, lätt och lätt att använda, kan användas för långvarig drift.
Med universalhjul och lätt att flytta och installera.
Inget behov av kemiskt rengöringsmedel, inga förbrukningsvaror, inga skador och föroreningar.
Hög rengöringseffektivitet, tidsbesparande.
Stabilt laserrengöringssystem, gratis underhåll.
Fördelar med rostborttagningshuvud:

Skanningsbredd: rengöringshuvudets skanningsspårbredd, 0,01 ~ 170,00 mm (F500-fältlins)
Skanningshastighet: rengöringshuvudets skanningsspårhastighet, 0 ~ 30 000 mm/s
Effekt: laserutgångseffekt 0 ~ 100 %

Hög integration
Mycket integrerat med tvådimensionella skanningsspeglar, optiska linskomponenter, rengöringskontrollkort, programvara och människa-maskin-gränssnitt, systemet är stabilt, pålitligt, kompakt i strukturen, exakt i optisk väg, bra i tätning, utsökt utseende, lätt , och lätt att installera. Endast lasern behöver installeras i pistolkroppen och anslutas till strömförsörjningen för användning.

Hög säkerhet
Den har flera säkerhetsmekanismer, inklusive fingeravtrycks- och lösenordsinloggning, temperaturskydd, onormalt motorskydd och bortfallsskydd, tillsammans med en inaktiv automatisk vilofunktion.

Lång distans
Kabeln kan sträcka sig upp till 30 meter (option), vilket löser problemet med långdistansoperationer.
Industriapplikationer:

Laserblast Laserrengöringsmaskin för rostborttagning för plåtskåp, järn, aluminiumlegering och annan hårdvaruindustri. Laserrengöringsmaskin kan ta bort färgen, oljan, fläckar, rost och oxidbeläggningar. Laser rostborttagningssystem har egenskaperna av ingen slipning, icke-kontakt, ingen termisk effekt, lämplig för rengöring av föremål av olika material etc., och kan lösa problem som inte kan lösas med traditionella rengöringsmetoder.

 1. Industriell tillverkning: I tillverkningsprocesser samlar metallytor ofta rost, oxidskikt eller beläggningar som måste tas bort innan vidare bearbetning. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser erbjuder ett snabbt och effektivt sätt att rengöra rost från metallkomponenter, såsom rör, maskindelar, verktyg och utrustning, utan att skada det underliggande materialet.
 2. Bilindustrin: Rost är ett vanligt problem inom bilindustrin, särskilt i äldre fordon eller de som utsätts för svåra väderförhållanden. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser kan användas för att rengöra rost från bilkarosser, chassier, hjul och andra metalldelar. Detta hjälper till att återställa fordonets utseende och strukturella integritet.
 3. Skeppsbyggnad och sjöfart: Fartyg och marin utrustning utsätts ofta för korrosiva saltvattenmiljöer, vilket leder till rostbildning. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser kan effektivt ta bort rost från fartygsskrov, däck, propellrar och andra metallytor, vilket säkerställer bättre prestanda, livslängd och estetik.
 4. Flyg och flyg: Flygplanskomponenter, inklusive flygkroppar, vingar och motordelar, kräver regelbundet underhåll och ytrengöring. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser ger en exakt och icke-slipande metod för att ta bort rost och förbereda metallytor för vidare behandling eller inspektioner inom flygindustrin.
 5. Restaurering och bevarande: Kulturarv, monument, skulpturer och antika artefakter lider ofta av rost och korrosion. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser erbjuder ett känsligt och kontrollerat tillvägagångssätt för att ta bort rost från dessa ytor utan att orsaka skada, vilket möjliggör restaurering och konservering.
 6. Konstruktion och infrastruktur: Metallkonstruktioner, såsom broar, räcken, rörledningar och byggnadsfasader, kan utveckla rost med tiden på grund av exponering för väder och vind. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser kan effektivt rengöra och återställa dessa strukturer, vilket förbättrar deras hållbarhet, estetik och säkerhet.
 7. Svetsning och ytförbehandling: Innan svetsning eller applicering av skyddande beläggningar måste metallytor rengöras och förberedas. Handhållna maskiner för rostborttagning med fiberlaser kan effektivt ta bort rost, färg och andra föroreningar, vilket ger en ren yta för svets- eller beläggningsapplikationer, vilket säkerställer bättre vidhäftning och kvalitet.